Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
02.05.2017

Бізнес оживає: Яких фахівців шукають роботодавці

download.jpg

Українські роботодавці потребують нових кадрів. За оцінками рекрутерів, у минулому році кількість вакансій зросла приблизно в півтора рази. Найвищі шанси знайти роботу в менеджерів з продажу, продавців-консультантів, представників робочих спеціальностей і логістів. Роботодавці поки готові лише незначно підвищувати ставки. За минулий рік заробітна плата більшості працівників зросла всього на 10-15%, а подібна тенденція спостерігатиметься і цьогоріч. Влаштуватися на роботу в 2017 році стане трохи простіше

Після двох років застою український ринок праці поступово відновлюється. З січня по грудень 2016 року кількість вакансій зросла на 46%, говориться в повідомленні компанії HeadHunter Україна. Така висока активність з боку роботодавців спостерігалася вперше за останні кілька років. Про активізацію ринку говорять і інші гравці. За інформацією директора з розвитку Work.ua Сергія Марченка, в минулому році кількість вакансій зросла на 62% порівняно з позаминулим роком. "Весь рік роботодавці наймали персонал, і були місяці, коли кількість вакансій перевищувала показники аналогічних періодів 2015 року вдвічі. В абсолютних величинах це найбільше зростання кількості пропозицій роботодавців за всю 10-річну історію нашого сайту", – констатує він.

Змінилася і поведінка претендентів, які переглядають пропозиції роботодавців частіше, але рідше відгукуються на вакансію. Це свідчить про відсутність масових скорочень на українських підприємствах. "Більшість компаній змогли подолати кризові тенденції та відзначили стабільну роботу або зростання бізнесу в 2016 році. 92% компаній набирали персонал. Понад чверті змогли дозволити собі розширення штату за всіма напрямками, а це удвічі більше, ніж у 2015 році", – йдеться у звіті компанії HeadHunter Україна.


Джерело http://112.ua/


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт