Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
09.02.2011

Українсько-американський ліцей – відповідність Часу


nf_110117_1.jpg

nf_110117_2.jpg

nf_110125_3.jpg


Яквідомо, якісна освіта сьогодні – запорука успіху в майбутньому. Це стосується не тільки вищих, але й загальноосвітніх навчальних закладів. І в цій галузі НГУ тримає марку. Йдеться про Українсько-американський ліцей, заснований при нашому університеті у 1997 році. Докладніше про його історію й діяльність нашому кореспондентові розповів директор ліцею Анатолій Миколайович Роєнко:

- Ліцей було засновано завдяки ініціативі нашого ректора Г.Г. Півняка і за підтримки Дніпропетровського обласного управління освіти та науки. Упродовж часу діяльності тут були розроблені власні підходи до навчання та виховання ліцеїстів, ретельно підібрано педагогічний склад, створено ґрунтовну навчальну базу. Економічний профіль навчання потребує від учнів глибокого знання математики, англійської та української мов, комп’ютерних дисциплін. Діти слухають ряд спеціальних курсів, а також вивчають другу іноземну мову. Ліцей тісно співпрацює з Українсько-американським лінгвістичним центром при НГУ.

Розповідь Анатолія Миколайовича про досягнення ліцею наповнена гордістю за своїх вихованців. З 1997 року 501 ліцеїст отримав тут повну загальну освіту, і, до речі, всі вступили до вищих навчальних закладів. Ліцей пишається широкою географією вступу – більше ніж 10 країн світу та великі міста України. Але майже для половини колишніх ліцеїстів гірничий залишається рідною alma mater.

Показовим є те, що в 2010 році за результатами ЗНО Українсько-американський ліцей було визнано кращою школою Дніпропетровська, яка надає блискучу освіту з української та англійської мов, а також з історії України. За результатами іспитів з математики наш ліцей поступився лише фізико-математичному ліцею та ліцею інформаційних технологій.

- З перших днів ми створили гарну атмосферу для навчання, - розповідає Анатолій Миколайович. - Це дає свої плоди – ліцеїсти щороку посідають призові місця в обласних та навіть Всеукраїнських олімпіадах з різних предметів. Останнє досягнення 2010 року – перемога десятикласника Михайла Хохловича у Всеукраїнській олімпіаді з англійської мови. Тепер талановитий хлопець отримує Президентську стипендію.

Ліцеїсти також беруть участь у науковому житті. Упродовж майже півроку вони готують науково-дослідницькі роботи з різних напрямків. Автори кращих робіт беруть участь у заключній конференції, на яку запрошуються не тільки учні та вчителі ліцею, а й викладачі університету.

Все це дає змогу майбутнім студентам краще пристосуватись до складнощів перших років університетського життя. Якісна освіта, досвід наукової роботи, мовні навички – ось лише деякі переваги ліцеїстів. Перефразуючи відомий всім студентам нашого університету вислів, Українсько-американський ліцей – відповідність Часу.

Марія Бережна, кореспондент «Вісника НГУ»


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт