09.01.2019
Смачна кутя Різдвяна!
«Не передай куті меду», – таким відомим прислів’ям розпочалося Різдвяне свято в навчально-науковій етнографічній лабораторії Дніпровської політехніки.
Тож у Різдво, яке здавна вважається одним із найурочистіших християнських свят, зібралося чимало викладачів, співробітників і студентів.
Кафедра філології та мовної комунікації гостинно відчинила двері для бажаючих скуштувати Різдвяну кутю, а ще почути інформацію про загадкові й незвичайні традиції і звичаї українців, про відмінності святкування Різдва у різних куточках України. Професор Валентина Біляцька розповіла про обряди українців, пов’язані з кутею.
Насправді, складно уявити собі різдвяний стіл без цієї страви! Кутя смачніша від будь-яких ласощів і дуже корисна.
Особливою цікавинкою для присутніх стали рецепти приготування куті на Святвечір. І кожна господиня: Наталя Костюк, Валентина Луценко, Олена Чумак, Валентина Біляцька, Ірина Цюп’як, Аліна Саїк, Світлана Ігнатьєва,– радо ділилася власними секретами «смачної куті».
Скуштував кутю й директор інституту гуманітарних і соціальних наук професор Сергій Грищак, який завітав в етнографічну лабораторію.
Сподобалась кутя й слухачам підготовчого відділення Дніпровської політехніки із Китаю. Вони вперше у своєму житті смакували головною Різдвяною стравою, якою пригостили їх викладачі кафедри філології та мовної комунікації. Було не тільки смачно, а й пізнавально.
Творчий колектив кафедри філології та мовної комунікації