Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
26.06.2019

Нові горизонти співпраці

На початку червня студентки геологорозвідувального факультету Дніпровської політехніки взяли участь у літній школі геології в Гірничо-металургійній академії ім. Станіслава Сташица (Краків, Польща). 

Євгенія Дементьева та Софія Москаленко під час короткострокового стажування відвідували лабораторії академії, а також самостійно працювали на новітньому обладнанні: електронний мікроскоп, рентген-спектрометр, спеціалізовані прилади для вимірювання пористості гірських порід, їх хімічних і фізичних властивостей. У рамках геологічної школи студентки відвідали полігон з дослідження енергозберігаючих технологій, де були представлені основні і найпродуктивніші технології з акумулювання сонячної енергії та її використання, а також новітня технологія отримання тепла з верхньої частини денної поверхні, її модифікація в енергію для обігріву води та будинку.
 

У вільний час дівчата мали можливість відвідати історичні пам’ятки Кракова та сольову шахту Величка. 

Тим часом у нашому університеті днями сталася важлива подія – підписання договору про співробітництво між геологорозвідувальним факультетом НТУ “Дніпровська політехніка” та геологічним факультетом Гірничо-металургійнії академії ім. Станіслава Сташица. Звичайно, це важливий крок для продовження та розширення співробітництва, зокрема у сфері обміну студентами. 

Короткострокове стажування наших студентів-геологів реалізовано в рамках проекту “Включення країн південно-східної та східної Європи включно з Україною в інноваційні розробки” (Inclusionofthe ESEE RegionandUkraineinInnovativeExplorationDevelopments), що реалізується в рамках програми EIT RawMaterials (Горизонт 2020).

ІАЦ НТУ «Дніпровська політехніка»

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт