Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
25.07.2019

Студенти-філологи Дніпровської політехніки в глибинах гончарoвого світу

Не лише на Січеславщині було багато козацьких поселень, а й на Полтавщині. Чергову експедицію з фольклорної практики (керівник професор Валентина Біляцька) студенти-філологи Дніпровської політехніки продовжили на щедрій на матеріальні й духовні цінності, історію й визначних осіб полтавській землі. Виїзна експедиція стала цікавою не лише студентам, й викладачам кафедри філології та мовної комунікації на чолі з завідувачем Світланою Ігнатьєвою. 

Для викладачів кафедри участь у «Зеленому святі Гончарового дитинства» є традиційною, але кожен виїзд на Полтавщину, це нова сторінка в пізнанні духовних глибин Майстра слова.

Перша зупинка в літературно-меморіальному музеї-садибі Олеся Гончара в с. Суха Кобеляцького району пройшла на хвилі захоплення від гостинності його берегині, Тетяни Бондаревської, експозицій музею, раритетних речей дитинства, юності, зрілості митця. У житті письменника були дорогими Дніпропетровщина й Полтавщина, на одній народився, на іншій формувався як майбутній прозаїк і громадський діяч. У «Щоденниках» Олесь Гончар писав, що йому «...солодке повітря полтавське і хвилює дух Дніпра, де котрийсь із предків, шаблю змінивши на лоцманське весло, летів серед спінених бурунів через пороги, летів серед їх смертельного сяйва кудись униз, у переповнені сонцем степи?!» 

З цікавістю в музеї-садибі слухали, дивилися, дивувалися, відчували магію слова в кожному його куточку. Впевнена, студентам захочеться про- та перечитати твори, у яких є біографічна сторінка життєпису Олеся Терентійовича й культурно-історичні факти, на яких акцентувала Тетяна Владиславівна, зокрема на творах «Солов’їна сторожа», «У бабусі».



Творчий колектив кафедри філології та мовної комунікації

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт