Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
29.08.2021

З Днем шахтаря!


Шановні працівники вугільної промисловості!

Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята - Дня шахтаря України! Це професія мужніх та стійких  людей, здатних з надважкої праці вилучити користь для усієї України. Її енергетичний розвиток - ваша заслуга й результат професійної майстерності. Ми радіємо, що з НТУ "Дніпровська політехніка" вийшли династії шахтарів, які плекають традиції видобувачів "чорного золота" від покоління до покоління. Ми продовжуємо навчати гірничої справи нові покоління, передаючи їм вогонь сердець і вміння від наших випускників.

Пишаємося вами! Бажаємо міцного здоров'я, сил, затишку та миру!

Цікаві факти про вугілля

  • Закидаючи чорний камінчик у вогонь і спостерігаючи, як він яскраво і добре горить, мало хто замислюється, що кожній такій вуглинці кілька мільйонів років і це не що інше, як останки скам'янілих рослин, що збереглися до наших днів.
  • Вік найдавнішого вугілля оцінюється приблизно в 300-400 мільйонів років.
  • Вугілля - це перше викопне паливо, яке почала застосовувати у господарстві людина. Його спалюють для отримання енергії, використовують як сировину для металургійної та хімічної промисловості, з нього виробляють графіт тощо.
  • Щоб отримати 1 т нафти слід витрачати 2-3 т кам'яного вугілля.
  • У Японії використання вугілля пов'язано з виробництвом знаменитих самурайських мечів.
  • Шахтарі помітили корисну особливість пташок канарок реагувати на підвищений вміст в повітрі найнебезпечнішого газу - метану. А тому, спускаючись в забій, вони брали з собою птахів як своєрідну сигналізацію
шахтер.jpg

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт