Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
15.05.2024

У Дніпровській політехніці приймали поважну делегацію з Чехії

Приймали у Дніпровській політехніці делегацію Чеської РеспублікиНадзвичайного і Повноважного Посла Чехії в Україні Радека Пеха та місію підприємців машинобудування

Разом з керівництвом області та міста чехи відкрили у головному холі виставку «20 років Чеської Республіки в ЄС». Підтримуючи прагнення України до вступу в Євросоюз, Чехія закликає українців не зневірюватися на цьому шляху – сказав Радек Пех. Він додав, що виставка відображає ті цінності, як ми розділяємо і будемо розвивати – повага, співпраця, реалізація людського потенціалу, інтересів і прагнень. І як члени ЄС можуть покладатися один на одного, так і ми можемо бути впевненими у підтримці європейських колег.

IMG_8970.jpg

Голова облради Микола Лукашук назвав Чехію залізним серцем Європи та відзначив лідерську позицію, яку вона демонструє світу у підтримці України. За його словами, прийом чеської делегації не дарма проводиться в Дніпровській політехніці як найкращому виші регіону – тут завжди націлені на співпрацю і розвиток.  

Мер міста Борис Філатов вперше продемонстрував угоду про партнерство між Дніпром та чеською Остравою, які стали містами-побратимами, та подякував за підтримку.

Заступниця голови ОВА Ірина Грицай говорила про віру у співробітництво та плідне партнерство у пріоритетних сферах.

Чехія з початку повномасштабного вторгнення послідовно підтримує Україну на шляху до перемоги і розвитку, надаючи всебічну підтримку в гуманітарній, економічній та військових сферах. Дніпропетровщина – під особливим протекторатом Чеської Республіки. Цього року співробітництво активно поглиблюється.

IMG_9071.jpg

Під час Конференції з питань співпраці між навчальними закладами та підприємствами в галузі машинобудівництві такі чеські компанії, як ALTA, T Machinery, Prestar, GANTRY Rail та українські компанії-партнери НТУ «Дніпровська політехніка» презентували себе та розповіли про співпрацю з університетами. Очікуємо на розширення співпраці, спільні прикладні дослідження і подальшу інтернаціоналізацію виробництва.

IMG_9388.jpg

IMG_9497.jpg

Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка"

Фото - відеоцентр "Юність"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт