Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
22.05.2024

Всеукраїнський телеміст «Science Bridge: наука для майбутнього України»

   21 травня 2024 року з ініціативи Ради проректорів з наукової роботи закладів вищої освіти України відбувся телеміст «Science Bridge: наука для майбутнього України», до якого долучилися понад десять міст України, серед яких Київ, Львів, Одеса, Дніпро, Полтава, Суми, Луцьк, Кропивницький, Кривій Ріг, Вінниця, Івано-Франківськ та інші. У заході взяли участь наукові та науково-педагогічні працівники, а також представники бізнесу, які разом обговорили актуальні питання науки в Україні.

   Вітальні слова учасникам адресувала голова Наукового комітету Національної ради України з питань науки та технологій Олександра Антонюк. «Проведення телемосту – чудова ідея для об’єднання різних куточків України, можливість акцентувати на тому, над чим працюють українські науковці, вибудувати певну наукову екосистему в Україні, аби вона працювала на оборону і майбутнє держави. Тож такий захід – це успіх, котрий демонструє наскільки українські науковці натхненні своєю працею», ‒ зазначила Олександра Антонюк.

  Учасників телемосту від  науковців Дніпропетровської області привітав Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. Він відмітив, що Дніпро є не тільки гуманітарним, військовим, але й потужним освітнім і науковим ХАБом. Наука є фундаментом того, щоб Україна була не тільки аграрною країною. Освіта – це майбутнє наших дітей, щоб збудувати сильну і незалежну державу.

5.jpg

4.jpg

   Під час телемосту «Science Bridge: наука для майбутнього України» учасники із різних закладів вищої освіти України поділилися презентаціями основних пріоритетів наукової роботи та результатами найновіших напрацювань задля відбудови й розбудови України, тенденціями у розвитку наукових досліджень своїх університетів та можливостями використання сучасних технологій у науці та освіті. Учасники коротко представили свої локації та окреслили актуальність і важливість наукових досліджень у часі війни. Так, свої наукові осередки презентували представники Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Одеського національного університету імені І. І. Мечникова, Національного технічного університету «Дніпровська політехніка», Українського державного університету науки та технологій, Львівського національного університету імені Івана Франка, Національного університету «Полтавська політехніка імені Ю. Кондратюка», Сумського державного університету, Волинського національного університету імені Лесі Українки, Національного авіаційного університету, Вінницького національного аграрного університету, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, провідних наукових установ Харкова та Кривого Рогу. Під час презентацій учасники відзначили, що, всупереч викликам, які сьогодні постали перед Україною, саме завдяки розвитку освіти та українським вченим процес наукового поступу не переривається, а провідні дослідження слугують зміцненню обороноздатності України та сприятимуть повоєнній відбудові.

 На виставці наукових проєктів НТУ «Дніпровська політехніка» представила свої дуже круті розробки - результати кропіткої наукової праці студентів та викладачів.
  • Портативний водневий генератор для наших бійців, який без шкідливих відходів забезпечує електроенергією в польових умовах.
  • Проєкт дрону-розвідника, деталі до якого власноруч розробляли наші студенти.
  •  Гоночні боліди, які в будь-який момент при доопрацюванні можуть перетворитися у наземні дрони.
  • Автономна сонячна електростанція українського виробництва. 
  • Протезування та новітні технології біоінженерії. Студенти самостійно працюють над сучасними протезами. І саме вони зможуть стати частиною команди Superhumans center, який заплановано збудувати у Дніпрі.
  •  Робот-маніпулятор та проєкти, що допоможуть розвитку аграрного сектору. 
  • Розробки в енергетиці, які вже впроваджені для протидії блекаутів на шахтах "Павлоградвугілля". 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

3.jpg

 Телеміст «Science Bridge: наука для майбутнього України» став важливим кроком на шляху до зміцнення наукових зв’язків між університетами та підвищення ролі науки у суспільстві. Він показав, що українські науковці готові спільно працювати над розв'язанням нагальних проблем та створенням інноваційних рішень для майбутнього нашої країни.



Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка"

Фото - відеоцентр "Юність"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт