Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
30.05.2024

Відкриття Центру медіації НТУ «Дніпровська політехніка»

     30 травня відбулося урочисте відкриття Центру медіації НТУ «Дніпровська політехніка». 

1.jpg

3.jpg

   Основною місією центру є пошук альтернативного поза судового способу врегулювання суперечок за допомогою нейтральної третьої сторони. В результаті сторони конфлікту знаходять взаємовигідне рішення з урахуванням своїх реальних інтересів та потреб. Відкриття такого «простору без конфліктів» також має на меті:      

  • Популяризацію медіації, підвищення обізнаності громадськості про її переваги та формування співпраці з державними, приватними та громадськими організаціями для поширення практики медіації. 

  • Надання високоякісних послуг з медіації для різних типів конфліктів (особистих, сімейних, комерційних, трудових тощо), зокрема й соціально вразливим групам населення, як то внутрішньо переміщеним особам, ветеранам, а також працівникам у сфері охорони здоров'я та соціального захисту.

  • Сприяння професійному розвитку медіаторів через навчання та сертифікацію. 

  • Підтримку та розвиток стандартів та етичних норм у сфері медіації. 

 Цей метод є ефективним інструментом для вирішення спорів у різних сферах, включаючи сімейні, комерційні та громадські конфлікти. Медіація сприяє зниженню напруги та забезпечує швидке і справедливе вирішення спорів. Центр медіації НТУ «Дніпровська політехніка» буде надавати освітні програми, проводити тренінги та надавати підтримку медіаторам. Цей центр стане осередком для обміну досвідом, підвищення кваліфікації спеціалістів та впровадження найкращих світових практик медіації в Україні.

2.jpg

11.jpg

 На урочистому відкритті центру медіації будуть присутні провідні експерти з медіації з різних країн світу, судді міністерства юстиції, відомі адвокати, лікарі, уповноважений верховної Ради України з прав людини, науковці, представники влади. Серед почесних гостей: 

 - Ліза Паркінсон, співзасновниця Асоціації сімейних медіаторів Англії та Уельсу;

 - Тетяна Білик, голова правління Міжнародного тренінгового центру «Школа медіації» та голова правління ГО «Ліга медіаторів України»; 

 - Микола Несправа, директор Інституту Стратегічного Розвитку та Медіації (ІСРМ – ISDM), медіатор, тренер, супервізор, член правління Асоціації сімейних медіаторів України. 

 Модерував захід Андрій Фоменко, доктор юридичних наук, доцент, Заслужений юрист України, професор кафедри публічного права. 

 Окрім того, під час урочистого відкриття Центру медіації було підписано меморандуми про співпрацю з Асоціацією сімейних медіаторів та Інститутом Стратегічного Розвитку та Медіації (ІСРМ-SSDM). 

6.jpg

7.jpg

Медіація є критично важливим інструментом для створення гармонійного суспільства, і ми впевнені, що новий центр допоможе нам досягти цієї мети!

8.jpg

10.jpg


 



Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка" 

Фото - відеоцентр "Юність"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт