Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
10.06.2024

Відкриття Регіонального Інноваційного Хабу

10 червня 2024 року в НТУ «Дніпровська політехніка» відбулося відкриття Регіонального Інноваційного Хабу, учасниками якого надалі стануть заклади вищої освіти (ЗВО), лабораторії, інкубатори й акселератори, стартап-школи, мережа TISC - Technology and Innovation Support Center та громадські організації, що створені та функціонують у регіоні.

З вітальним словом до зібрання звернулися ректор НТУ «Дніпровська політехніка» Олександр Азюковський, голова Вченої ради, академік НАН України Геннадій Півняк та начальник Департаменту інновацій Державної організації "Український національний офіс інтелектуальної власності та інновацій" Ольга Кронда.

До урочистого відкриття доєдналися представники:

  • органів місцевого самоврядування (зокрема Агентства розвитку Дніпра та Дніпропетровського регіонального інвестиційного агентства);

  • бізнесу (компанії ІНТЕРПАЙП, COMPARUS UA, IT Dnipro Community);

  • територіальних громад;

  • торгово-промислової палати;

  • індустріального парку INNOVATION FORPOST;

  • ЗВО: Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Дніпровського державного аграрно-економічного університету, Університету митної справи та фінансів, Університету імені Альфреда Нобеля, Криворізького національного університету, Українського державного університету науки і технологій. 

Першою панельною дискусією стала сесія на тему векторів співпраці громад, науки та бізнесу. Модератором цієї сесії виступив проректор з перспективного розвитку проректор з перспективного розвитку Микола Трегуб. Учасники обговорили, які ініціативи та проєкти могли б найкраще задовольнити потреби громад у контексті співпраці з закладами вищої освіти та бізнесом.

Наступною була панельна дискусія на тему інновацій та викликів, а також перспектив розвитку Регіонального Інноваційного Хабу. Цю сесію модерувала директор Регіонального Інноваційного Хабу Тетяна Булана. Обговорювалися інструменти, які допомагають бізнесу, інноваторам та підприємствам розширювати виробництво, започатковувати власну справу та впроваджувати інноваційні ідеї в реальний сектор економіки.

Третю панельну дискусію присвятили сучасним викликам та можливостям наукових досліджень. Модератором цієї сесії був проректор з наукової роботи Ігор Нікітенко. Учасники обговорили інтеграцію науки в бізнес, стратегії перетворення досліджень на комерційні продукти, роль інкубаторів та акселераторів у підтримці наукових стартапів, а також необхідність посилення взаємодії між науковими установами та приватним сектором.

1.jpg

 2.jpg

Присутні дійшли згоди, що основною задачею регіонального інноваційного хабу є об’єднання основних учасників інноваційного процесу на рівні Дніпропетровського регіону для збільшення ефективності інноваційної діяльності та підвищення інноваційного потенціалу з метою створення можливості для інноватора отримати весь спектр послуг на будь-якій стадії інноваційного процесу в межах однієї структури.

 Щиро вдячні IP-офіс у за надану можливість реалізувати цей важливий проєкт.

Дякуємо всім учасникам за активну участь та підтримку! Сподіваємось на подальшу співпрацю та нові досягнення разом!




Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка"

Фото - відеоцентр "Юність"

 

 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт