Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
26.06.2024

Навчальна програма "Просторове планування для територіальних громад"

Нещодавно в Києві завершилась навчальна програма "Просторове планування для територіальних громад".

Навчання тривало чотири дні, участь у якому взяли 12 пілотних громад з різних регіонів України. Навчальна програма включала серію інтерактивних лекцій та практичних занять, під час яких фахівці громад працювали над розробкою комплексних планів просторового розвитку своїх територій. Експерти Альянсу українських університетів поділилися з представниками громад знаннями з просторового планування, зокрема щодо вибору та аналізу даних для розуміння території, стратегічного планування розвитку територіальних громад, ревіталізації територій, партисипативного підходу до просторового планування та участі громадськості в бюджетному процесі.

В межах цього проєкту Національний технічний університет "Дніпровська політехніка" співпрацює з Марганецькою міською радою, Зеленодольською міською територіальною громадою та Мирівською сільською територіальною громадою.

6.jpg

9.jpg


“Всі громади вже залучені в цей процес: більшість з них пройшли етап збору вихідної інформації та наразі знаходяться на етапі здійснення закупівлі послуг. Основні питання, які хвилюють громади, включають бюджет, співпрацю з бізнесом та громадськістю, державну підтримку просторового планування, здійснення публічних закупівель та кадровий потенціал”, - зазначив Микола Трегуб, проректор з науково-педагогічної, навчально-виховної роботи та перспективного розвитку НТУ "Дніпровська політехніка".

4.jpg


Важливо, що учасники програми мали безпосереднє професійне відношення до її тематики, що дозволило легко спілкуватися однією мовою та фахово дискутувати. Протягом чотирьох днів тренінг перейшов з формату "класичного тренінгу" в комунікацію та консультування, що надалі також є напрямом роботи Альянсу українських університетів.

Учасники не лише слухали лекції, але й брали участь у вирішенні групових завдань, спрямованих на пошук компромісних рішень, що зблизило їх. Програма була більше ніж просто навчанням – це був обмін досвідом, креативне розв’язання просторових проблем та розбудова мережі взаємодії між громадами.

3.jpg


Навчальна програма "Просторове планування для територіальних громад" була четвертою з шести навчань, які мають пройти фахівці громад в межах проєкту "Посилення спроможності громад для відбудови через пілотування їхньої взаємодії з університетами".

Проєкт реалізовується Альянсом українських університетів за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Інформаційний партнер – Освіта.uа.

До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт