Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
06.07.2024

Наче промінь золотий в нашім серці ти завжди!

Сьогодні у Дніпровській політехніці відбулася шістдесят перша зустріч випускників різних років. За 125 років свого існування наш університет набув таку надзвичайну притягальну силу, яка кожного року кличе серця колишніх студентів відвідати рідну alma mater, зустрітися з друзями юності, викладачами та поринути в атмосферу величності вікових стін.

1.jpg

 В особливих умовах воєнного часу багато наших випускників змінили свої робочі місця на фронтові позиції. Тож порівняно з минулими роками гостей було менше. Але зустріч відбувалася у дружньому родинному колі. Біля фонтану у внутрішньому дворику – радісні обійми, світлі обличчя, зворушливі спогади…

7.jpg

 Усіх присутніх тепло привітав голова асоціації випускників НТУ «Дніпровська політехніка», голова вченої ради університету академік НАН України Геннадій Півняк.

2.jpg

Проректор Юрій Хоменко не перший рік проводить улюблене свято зустрічі, багатьох він знає й вміло залучає до спілкування. Першими його підтримали рідні геологи Тетяна і Сергій Чегренець, Олег Молибог, Сергій Данилов, Олена Апуховська – майже 40 років тому вони навчалися разом на геолого-розвідувальному факультеті.На 25-річчя від дня випуску завітала і Наталя Некрасова (гр. ГРФ-94-1), зранку чекає своїх однокурсників. Відомий ювелір у Дніпрі Володимир Михно теж закінчив геологічний, а було це у 1974 році. З особливим почуттям він згадує студентське минуле.
Радісно побачити ветеранів-організаторів асоціації випускників – віце-президента Георгія Пчолкіна й виконавчого директора Едуарда Шляхова. Понад 60 років працює на кафедрі, яка нині іменується інжинірингу і дизайну в машинобудуванні, доцент Валентин Ганкевич (випускник 1962 р.). Він представляє своїх колишніх студентів, а тепер його колег Сергія Федорова, Валерія Євдошенка, Олександра Тучина, а також відомих у місті спеціалістів- юристів Павла і Вікторію Макарових.

6.jpg

Численні цікаві зустрічі, але про всі неможливо розповісти. Перше інтерв’ю в Олексія Ващенка (гр.ЕП-68-1). «Нас вже мало залишилося, але я великою радістю прихожу у рідні стіни. А чи не бачили, є тут Геннадій Григорович Півняк? Він був нашим класним куратором!»

 Ірина Яковченко (Будерчик) 35 років тому навчалася на економічному факультеті. Сьогодні працює бухгалтером у драмтеатрі ім Т.Г Шевченка. З великою вдячністю згадує своїх викладачів О.В. Крилову, А.О. Задою, Л.М. Дідик, О.Ф. Кібкало, В.І. Черняка, завдяки якому полюбила бухгалтерську справу. Дивний і приємний факт: з нашого університету вийшли тисячі прекрасних спеціалістів-довгожителів. І сьогодні ми з ними познайомилися. Одна з них Леонора Федосенко, гр. АО-57, була студенткою 62 роки тому. Збагачувальник з великим стажем. Чекали на своїх однокурсників Василь Уточкін (ГІ-66) і його дружина Любов Уточкіна (АП-61), але вони, напевне, в дорозі. Удвох з хвилюванням пройшлися рідними коридорами.

Активно взяли участь у святі наші випускники-економісти і серед них: декан фінансово-економічного факультету Катерина Пілова, аспірантка Наталя Лебедєва та інші. А насамкінець такий цікавий момент – зустріч поколінь. Сорок років як закінчила університет доцент кафедри ПЕППУ Любов Тимошенко (гр.ЕГ-79-1). Цього дня вона познайомилася і сердечно поспілкувалася з випускницею 1961 року Валентиною Непорадою. Валентині Іванівні 85 років. Вона теж була економістом, спочатку 10 років в Киргизії, а потім в Україні у системі Міненерго. Обидві зійшлися в думці про те, що нашим випускникам властива особлива відданість і любов до університету і до своєї справи.

4.jpg

5.jpg


 До побачення, друзі! До наступної зустрічі! Університет завжди чекає на вас!



Пресслужба НТУ "Дніпровська політехніка"

Фото — кіноцентр "Юність"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт