Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
01.10.2024

Козацькому роду нема переводу

Кожне свято навіває якісь спогади, думки, будить у свідомості гордість - ти українець, ти належиш до тих людей, які виховували і виховують покоління, яке корінням вростає у свою мову, культуру, історію, звичаї та традиції. Ти гордишся своїми учнями і студентами, земляками, які захищали й захищають тебе, твою родину, твою Батьківщину…

Вічна пам’ять моїм учням - Миколі Курносенку, Максиму Семенову, моєму земляку – Миколі Тимцю та всім Героям, хто віддав своє життя за мир, волю, незалежність нашої Вітчизни.

2.jpg


День Покрови, День захисника та захисниці, День козацтва… Кафедра філології та мовної комунікації, кафедра історії та політичної теорії, Центр культури української мови ім. Олеся Гончара провели прекрасний патріотичний захід, у якому взяли участь студенти Дніпровської політехніки і ліцеїсти міських ліцеїв 42, 127, 135, 137 разом із класними керівниками.

1.jpg

4.jpg

Цікава й повчальна лекція професора  Н.В. Ченцової «Козацьке минуле нашого міста» захопила присутніх. Треба було бачити наших гостей, які з емоційної, цікавої, науково-обrрунтованої  розповіді Надії Володимирівни дізналися, що таке паланка, де ж протікала річка Половиця, де і коли ж виникло сучасне місто Дніпро, ким був Лазар Глоба та ще багато цікавих фактів про козаків і  наше минуле.

5.jpg

3.jpg

А потім професор І.К. Цюп’як разом зі співробітниками кафедри С. Савранською,  М. Бусс,  М. Драгоміровою провели вікторину про козаків та козацтво. Ліцеїсти відповідали на питання, а потім перевіряли відповіді на екрані… коли ж виникло українське козацтво, де була перша Січ, яка відома історична особа зображена у романі Пантелеймона Куліша «Чорна рада»? «Пугу-пугу! Козак з лугу» – найвідоміше козацьке привітання. Воно закарбувалось із фольклору, а також у творах Кобзаря його та можна знайти.

6.jpg

7.jpg


Дяка нашим захисникам та захисницям, за можливість навчатися й навчати. Дяка організаторам за виховання справжніх українок та українців – патріотів своє Батьківщини. Слава Героям!


Наталія Костюк для пресцентру НТУ "Дніпровська політехніка"

Фото - відеостудія "Юність"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт