Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
08.10.2024

У Політехніці вручили сертифікати суддям, які успішно завершили навчальний курс за програмою "Базові навички медіатора"



Навчання тривало півтора місяці на базі "Центру Медіації" (директор - професор Андрій Фоменко) НТУ "Дніпровська політехніка".

Цей курс було розроблено для підвищення компетенцій суддів у галузі медіації, що є важливим інструментом для вирішення конфліктів, які мають місце при вирішенні судових справ, а також поза судом.

У навчанні взяли участь судді Дніпропетровського та Донецького окружних адміністративних судів, а також судді Дніпропетровського Господарського суду, які успішно засвоїли методи та техніки медіації.

На урочистій церемонії вручення сертифікатів були присутні:

ректор НТУ "Дніпровська політехніка" Олександр Азюковський, Тетяна Білик – голова правління ГО "МТЦ "Школа медіації", голова правління ГО "Ліга медіаторів України", співзасновниця та член Наглядової ради ГО "Асоціація сімейних медіаторів України", Микола Несправа – тренер, директор Інституту стратегічного розвитку та медіації (ISDM), медіатор, тренер, супервізор, член АСМУ, НАМУ, ЛІМУ, заступник голови Дніпропетровського окружного адміністративного суду Андрій Коренев, заступник голови Дніпропетровського Господарського суду Ігор Владимиренко.

DSC03314.jpg


Виступаючи перед випускниками курсу, Олександр Азюковський підкреслив значущість впровадження медіаційних практик до системи правосуддя, зазначивши, що це дозволить знизити навантаження на суди та сприятиме більш ефективному вирішенню спорів.

Тетяна Білик також відзначила високий рівень зацікавленості суддів у медіаційних практиках, наголосивши на важливості навчання та обміну досвідом у цій сфері. Вона висловила свою впевненість у тому, що отримані знання та навички стануть для учасників важливим інструментом у їхній професійній діяльності і закликала продовжувати розвивати медіаційні компетенції в майбутньому.

Після вручення сертифікатів Андрій Коренев від імені суддівського корпусу подякував організаторам за високий рівень підготовки та висловив сподівання, що медіація посяде важливе місце в системі вирішення конфліктів у судах України.

Захід завершився обговоренням перспектив подальшого розвитку програм навчання для суддів у сфері медіації та їхньої ролі у вдосконаленні судової системи.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт