Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
19.10.2024

125 років Дніпровська політехніка змінює світ на краще

Визначна ювілейна дата для нашого університету наповнює серця гордістю і вдячністю. Історія його бере початок у кінці ХІХ сторіччя від вищого гірничого училища і зростає до Національного технічного університету «Дніпровська політехніка»  у ХХІ столітті. Поєднуючи більш ніж столітні традиції та інновації, найстаріший університет Придніпров’я НТУ «Дніпровська політехніка» зустрічає своє 125-річчя.

1.jpg

Нагода ювілею університету дає можливість пересвідчитися, що сьогодні Дніпровська політехніка є закладом вищої освіти високого європейського рівня, посідає провідні місця в Україні і працює на перспективу. Євроінтеграційні процеси в країні і власний творчий потенціал дають можливість університету зайняти гідне місце серед провідних університетів Європи і світу.

4.jpg

Формат урочистостей, на жаль, маємо досить зовні скромний у зв’язку з воєнним станом, але в той же час глибокий і змістовний. Серед офіційних подій на честь ювілею – засідання вченої ради і нагороди наших співробітників за участю міністра освіти України Оксена Лісового, численні привітання на адресу університету, Міжнародний форум «Безпечна комфортна спроможна громада», а також фотовиставка «Енергетика Дніпра», виставка робіт наших колег та їхніх дітей «Душа – талант – уміння», а ще старанне оновлення корпусів, створення комфортних зон у коридорах.

5.jpg

2.jpg

3.jpg

11.jpg

9.jpg

125 років Дніпровська політехніка змінює світ на краще. Саме так охарактеризував понад віковічну діяльність університету ректор Олександр Азюковський на Міжнародному форумі «Безпечна комфортна спроможна громада». Стратегічна розробка концепції відновлення України та практичне її втілення, хоча ще тривають бойові дії, віримо, на часі. Сьогодні наш університет об’єднав представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, територіальних громад, науковців вітчизняних і закордонних закладів вищої освіти, суб’єктів підприємницької діяльності для обговорення зазначених проблем, як приміром: повоєнне відновлення інфраструктури промисловості України, забезпечення громад фахівцями зеленої трансформації, будівництво об’єктів енергетики для підтримки енергонезалежності громад, розбудова захисних споруд (на прикладі Іларіонівської територіальної громади), воєнна концепція будівництва плануванні в умовах зовнішньої загрози, рішення сховищ в житловій архітектурі та міському просторі, повоєнне відновлення економіки України, освіта та особливості сучасного навчального процесу та чимало інших. Тож колектив університету, як завжди, у творчому процесі навчає нову генерацію спеціалістів для майбутньої відбудови. 

7.jpg

6.jpg

14.jpg

8.jpg

10.jpg

12.jpg

16.jpg

15.jpg

Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка"

Фото - відеоцентр "Юність"



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт