Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
17.01.2011

Школа молодих вчених

nf_110117_3.jpg

nf_110117_4.jpg

Уперше у Національному гірничому університеті 17 січня розпочалися заняття для вчорашніх вихованців НГУ, які залишилися в лабораторіях різних кафедр  вивчати науку далі. Під час відкриття школи молодих вчених відповідальний лектор, заступник директора науково-технологічного центру «Реактивелектрон» Аркадій Хребтов ознайомив слухачів-аспірантів зі своєю командою лекторів з Донецької обласної адміністрації. Усі вони приїхали попрацювати з інтелектуальною аудиторією за темою занять школи: «Економіко-правові основи розробки інноваційних проектів та проектів з трансферу технологій». «Однак дуже добре, що адміністрація університету чітко усвідомлює, наскільки такі знання важливі й корисні саме для такої талановитої молоді, – наголосив А.О.Хребтов. – Від неї залежить подальша доля науки і всієї  нашої України».

У відкритті наукової школи молодих вчених взяв участь і ректор НГУ академік Геннадій Півняк. Звертаючись до присутніх, він повторив відому істину, що вчитися необхідно завжди. «Проте робити це краще вчасно. І якщо наша інтелектуальна молодь на першій стадії свого навчання візьме правильний курс – це вже перша сходинка до успіху. Роль особистості в науці та інноваційній діяльності неможливо переоцінити. Вченого не можна змусити «зробити відкриття після обіду». Його можна тільки зацікавити і створити умови для творчості. Частіше за все, вчені просто не можуть вписатися в ринок (а прикладна наука - це реальний бізнес), оскільки їм незрозумілі нові реалії, пов`язані з пошуком замовлень і вирішенням інших господарських проблем. Тож гірничий університет, як дослідницький, таким чином  змінює структуру свого навчання, відкриває нові школи для створення реальних передумов у структурній перебудові наукового напрямку».

 Начальник відділу міжнародних освітніх проектів Марина Пашкевич зазначила, що метою занять стало бажання викладачів НГУ згуртувати молодих вчених університету навколо процесу комерціалізації наукових розробок. «Уперше молоді вчені різних напрямків, - розповіла Марина Сергіївна,- об’єднуватимуться  у команди. В одній аудиторії вчитися бізнесовому мистецтву об’єдналися інженери, юристи, економісти… Під наставництвом досвідчених фахівців наші вчорашні студенти шукатимуть реальні можливості впровадження спільних наукових проектів».

Перші лекції школи молодих вчених триватимуть до 21 січня. Далі програмою школи передбачено як теоретичні лекції, так і практичні навчання, робота в командах.

Березень стане фінальним для молодих вчених, тоді ж відбудуться і презентації найцікавіших проектів.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт