Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
30.06.2022

Дніпровська Політехніка налагоджує зв’язки с Університетом Ланкастер, Велика Британія


           


Відбулася онлайн-зустріч НТУ «Дніпровська політехніка» з представниками університету Ланкастер (Великобританія). Цей початковий захід відкриває новий напрямок глибокої та багатовекторної співпраці між університетами за підтримки Cormack Consultancy Group, компанії, що працює у сфері вищої освіти. Компанія у партнерстві з об’єднанням університетів Великої Британії Universities UK (https://www.universitiesuk.ac.uk) започаткувала ініціативу під назвою “Ініціатива Єднання”. Суть ініціативи полягає у поєднанні українського університету з університетом-побратимом у ЄС або Британії схожого профілю, розміру та за наявністю однакових спеціальностей. 

5.jpg  

Від НТУ «ДП» в онлайн-зустрічі взяли участь 4 представники: проф. Олександр Шашенко, проректор з міжнародних зв`язків; д-р Микола Трегуб, проф. Олександр Ковров, начальник відділу міжнародних звязків; д-р Катерина Жабчик, начальниця відділу міжнародної академічної мобільності.

4.jpg 

Від університету Ланкастер в онлайн зустрічі прийняли участь: проф. Саймон Гай, про-віце-канцлер з глобального розвитку; д-р Бен Метью, директор з можливостей Союзу студентів; Ендрю Баркер, директор з бібліотечних послуг та розвитку навчання.

Університет Ланкастер висловив свою підтримку та солідарність з DUT щодо російської агресії та війни в Україні.

2.jpg

Під час першої зустрічі між Університетом Ланкастер та НТУ «Дніпровська політехніка» учасники коротко представили профіль університетів та зосередилися на загальних масштабах подальшої співпраці:

- проєкти мобільності для співробітників та студентів;

- ремонт об'єктів розміщення та інфраструктури;

- спільні лабораторії та дослідницькі проєкти.

Обговорювалися напрямки спільних дій та потреби для сприяння співпраці. Оскільки НТУ «ДП» має великий досвід участі в програмах академічної мобільності студентів Erasmus, DAAD та Британської Ради, є можливість розширити географію мобільності у Великобританії, включаючи академічні курси, участь у конференціях, літніх школах тощо. Крім того, Університет Ланкастер запропонував значну підтримку бібліотечними ресурсами, що дає виняткову можливість використовувати доступ до онлайн курсів та літератури для наших студентів.

3.jpg   

Сподіваємося, що такий вдалий початок співпраці з Університетом Ланкастер за підтримки Cormack Consulting Group забезпечить поетапний розвиток професійної співпраці в академічній сфері та наукових дослідженнях.

 

 

 

 


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт