Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
02.11.2022

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО — в Дніпровській політехніці

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО продовжує ділитися з університетами кращим досвідом у сфері просторового планування територій громад.

1 листопада Програма передала нашому університету комплексні навчальні програми з просторового розвитку територіальних громад та стратегічної екологічної оцінки. Важливо, що вони включають не лише деталізовану лекційну, а й наочну практичну частину, зокрема зразки матеріалів пілотних проектів із розроблення комплексних планів просторового розвитку територій Роганської та Пісочинської територіальних громад Харківської області.

У зустрічі взяли участь перший проректор Артем Павличенко, проректор з перспективного розвитку Микола Трегуб, завідувачка кафедри геодезії Дніпровської політехніки Ганна Бруй та викладачі. Вони висловили велику зацікавленість у використанні отриманих матеріалів для навчання бакалаврів та магістрів за спеціальностями, пов’язаними із геодезією та землевпорядкуванням.

Під час зустрічі сторони обговорили використання просторового планування як інструменту післявоєнного відновлення постраждалих територій, а також його наскрізну роль серед традиційних навчальних дисциплін. Це дозволить випускати ще більше кваліфікованих спеціалістів, які відновлюватимуть країну та ліквідуватимуть наслідки війни. Наші експерти поділились думками про потенційні заходи із післявоєнного відновлення територій, а також погодились, що відповідні рекомендації вже треба розробляти як для земель сільськогосподарського призначення, так і для лісів і промислових об’єктів.

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку - АГРО та НТУ "Дніпровська політехніка" домовились про тісну взаємодію задля поширення кращих сучасних практик із просторового планування у навчальному та професійному середовищі.

Об’єднуємо зусилля задля кращого майбутнього громад!

геодезія.jpg

Пресцентр НТУ "Дніпровська політехніка"


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт