Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу
19.12.2022

Дніпровська політехніка налагоджує співпрацю з Держенергоефективності

Максимально розкрити науково-освітній потенціал для потреб енергоефективності та сталого розвитку країни – з такою метою Голова Держенергоефективності Валерій Безус провів робочу нараду із керівництвом та науковцями НТУ "Дніпровська політехніка".

Професійна діяльність у сфері енергоефективності має стати важливим чинником у подоланні енергетичних та економічних викликів, які ще більше загострилися у зв’язку із постійним енергетичним терором росії. «Енергоефективність – одна зі складових забезпечення національної енергетичної безпеки. Крім цього, саме на основі європейського принципу «Енергоефективність передусім» має відбуватися відновлення і сталий розвиток країни. Тому освіта і наука у цій сфері – пріоритетне питання для Держенергоефективності», - наголосив Валерій Безус.

Держенергоефективності веде активний діалог із технічними університетами. Голова також розповів про імплементацію цілої низки європейських директив у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики. Завдяки Закону «Про енергетичну ефективність» та іншим нормативно-правовим актам Україна впроваджує сучасні європейські практики, втілення яких, звісно, потребує спеціалістів. Енергетики, енергоаудитори, енергоменеджери, розробники проєктів та інші - це та рушійна сила, від якої залежить подальша енергетична трансформація країни.

“Відбудова країни неможлива без відновлення енергетичного сектору на новітніх засадах”, - підтвердив ректор Дніпровської політехніки Олександр Азюковський. Він представив здобутки університету та окреслив системний підхід до підготовки фахівців, що полягає у співпраці здобувачів освіти із науковцями, компаніями, міжнародними партнерами. Політехівці презентували діяльність низки лабораторій, створених для вирішення фундаментальних та прикладних задач у сфері енергетики та енергоефективності. Учасники сфокусувалися й на можливостях відкриття нових спеціальностей, а також енерго-інноваційних хабів для підготовки фахівців відповідно до потреб сьогодення та вимог чинного законодавства.

«Без такого потужного науково-освітнього партнера, як «Дніпровська політехніка», нам категорично не впоратися», - підсумував Валерій Безус.

Наприкінці наради сторони обговорили дорожню карту подальшої тісної взаємодії.

держенерго.jpg


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт